top of page
Image-empty-state.png

GET INTO THE FLOW te Schopboshoeve

Price

12 Euro per les / 60 Euro voor de hele reeks

Date

vanaf 6 okt 2020 - om de 14 dagen (6/10 - 20/10 - 3/11 - 17/11 - 1/12 - 15/12)

Length

20.00 - 21.30

Date

Grensstraat 36, 2580 Putte , Belgium

About the event

Chakra's zijn wielen van wervelende energie. Het zijn bewustzijnscentra in het menselijk lichaam, energetische centra, geen materiële of anatomische. Ze bevinden zich langs je wervelkolom, de kolom van wervelende energie. De chakra's zijn verbonden met belangrijke zenuwknooppunten en ze beïnvloeden de endocriene klieren. Oefeningen met chakra's zorgen voor een verbeterde stofwisseling, de zuurstofopname neemt toe, het immuunsysteem wordt versterkt, ontgiftingsprocessen geactiveerd en organen en cellen worden van nieuwe voeding voorzien en raken schadelijke stoffen kwijt.
Eigenlijk is een chakra nooit gesloten of helemaal geblokkeerd, maar is de energie minder krachtig of spreken we van een meer dominanter chakra.
De onderste drie chakra's kennen we als de Lagere Driehoek. Het vijfde, zesde en zevende als de Hogere Driehoek. De vierde, het hartchakra, is het balanspunt en de verbindingszone tussen Hoger en Lager en andersom.

De eerste vijf chakra's zijn verbonden met de elementen aarde, water, vuur, lucht en ether en de kwaliteiten waar de elementen voor staan en de hogere chakra's zijn verbonden met subtieler en ijlere sferen. Prana, de levensenergie geeft kracht aan de chakra's en reinigt ze van blokkades zodat de energie vrij en natuurlijk kan stromen.

Kundalini Yoga vergemakkelijkt dit reinigen, balanceren en vrijmaken, zodat lichaam, ziel en geest ten volle functioneren.
Chakra's hebben een uitwerking op onze perceptie, gevoelens en emoties. Ze beïnvloeden de beweging en type van gedachtes die we hebben en de energie die we kunnen gebruiken om ernaar te handelen. Zo worden onze gedachtes manifest. Chakra's hebben effect op de relatie tussen ons bewustzijn en onderbewustzijn.

Image-empty-state.png

Instructors

Caro

bottom of page